Сервісний центр
TiRex
Сервісний центр
Каталог товарів

Який краще придбати смарт телевізор?

«Смарт телефони», «смарт годинники», «смарт холодильники» «смарт телевізори». Нещодавно інтернетом гуляв жарт про те, що вся техніка стала розумною, але чи влаштуємо ми її у якості користувачів? Гумор гумором, але розібратися у тому, яка це новинка і, якщо необхідно, який обрати телевізор у Сумах

Що таке смарт у телевізорі, і як ним користуватися? 

Смарт технологія – це можливість підключати прилад до мережі Інтернет через Wi-Fi. На якісному приймачу у вас буде наступний тандем функціоналу – «телевізор + комп’ютер». 

Користуватися таким елементом побутової техніки настільки легко, як і вашим телефоном: за допомогою перемикача ви контролюєте повзунок на екрані, яким обираєте потрібний об’єкт. Таким чином можна налаштувати телевізор під себе наявністю необхідних додатків, якими користуєтесь постійно, або хотіли побачити їх функціонал на широкому екрані. 

Для чого потрібна ця технологія? 

Купити телевізор у Сумах з цією технологією не важко, і ми вже розібрались, що це справжній помічник для будь-якого покоління. З ним дуже комфортно, а також цікаво відкривати для себе нові й нові функції. Але як застосувати функціонал у житті? Для чого такий телевізор у вітальні/спальні/іншій кімнаті?

Такий телевізор має багато можливостей. Наприклад завантажувати та відкривати різнопланові додатки для перегляду фільмів, серіалів, мультфільмів: «Ivi», «Netflix», «Воля.ТВ» тощо, а також здійснювати пошук потрібних сайтів у браузері. Такий приємний бонус від приймача доповнить ваші романтичні сімейні футбольні вечори. Захотіли подивитися YouTube? Простіше бути не може: натиснула декілька раз на кнопки перемикача і перед вами бажано відео. Якщо набридло – тим самим способом змінили додаток просто легко функціонально і зручно.

Особам, які люблять музику більше за фільми та перегляд каналів, також підійде смарт телевізор. «Spotify» розкриває весь свій потенціал на такому приймачу. Уявіть: внаслідок великого екрану ви бачите зображення альбому, слухайте музику усією кімнатою. І навіщо тільки покупати окрему колонку? 

Як налаштувати смарт тв? 

Почати цей розділ потрібно з того що є універсальний спосіб – через кабель LAN (Ethernet). Простими словами це пряме підключення телевізора до інтернету. Такий варіант точно правильний, але не універсальний. Не кожен покупець буде готовий відмовитися від роутера, що роздає в Wi-Fi.

Другий спосіб найактуальніший – підключення до Wi-Fi. Нам знадобиться знайти пункт «Меню» і обрати стрічку під назвою «Мережа» (або щось, що буде схоже на цю назву). Наступний крок – йдемо до меню справа. Шукаємо «Бездротове підключення». Тут доведеться почекати, поки телевізор знайде вашу домашню мережу. Зазвичай це займає менше хвилини. Після цього з’явиться список, у якому вам потрібно буде знайти назву домашньої мережі та під’єднатися до неї (перелік може бути немаленьким, якщо ви живете в багатоповерхівці). Готово! Телевізор тепер дійсно смарт і готовий до ефективного використання. 

А якщо у мене/близької людини, якій купили, з’являться труднощі? 

Тоді ми з радістю вам допоможемо! Спеціалісти із команди зарядять з налаштуванням новинки. З особливою теплотою ставимося до пояснення старшим людям, які після допомоги бажатимуть користуватися смарт технологіями. Що стосується дітей, то ці юні уми розберуться з телевізором набагато швидше, ніж ми встигнемо почати розповідь. Але якщо виникне запитання, ми із задоволенням прийдемо на допомогу!

Який смарт телевізор краще купити? 

Десятки популярних і не дуже марок запропонують вам різноманітні варіанти,  які будуть відрізнятися операційною системою, кольором, діагоналлю, ніжками. Наша вам порада: звертайте увагу саме на 1-й пункт. Це базова відмінність телевізорів з приставкою «смарт», від якої буде залежати комфорт і простота використання. На сьогоднішній день виокремлюють такі актуальні ОС:

- Android TV (прив’язки до конкретного бренду немає) Головний плюс – це наявність широкого ряду бюджетних і не бюджетних моделей телевізорів. Також можливість кастомізації системи, налаштування додатків із різних джерел. Із мінусів можна виокремити погану підтримку, якщо мова йдеться про бюджетні моделі. Існує проблема застарілих версій ОС, що не оновлюється.

- Tizen (Samsung). Варіант для новачків. Ця система дуже легка у налаштуваннях. Мінус – є базові програми, які не вдасться видалити.

- WebOS (Hisense/Ergo) Дуже схожа на Tizen. Спочатку патент на неї був у «LG», але згодом ОС придбали «Hisense» та «Ergo».  WebOS сподобається тим, хто полюбляє різноманітність: тут просто дивовижна кількість програм.

Як бачимо, список моделей і різноманітність зможуть приємно здивувати навіть вимогливого покупця. Наш магазин завжди залюбки порадить клієнту і дасть коментар будь-якій техніці. Повідомте «Tirex», коли замочете купити смарт телевізор!